Jak udostępniasz swoją lokalizację swoim bliskim?

5 lat ago

WhatsApp raz po raz pokazał nam, jak bardzo jest użyteczny. Nie bez powodu znajduje się na szczycie najpopularniejszych usług wiadomości błyskawicznych. Aby zachować swoje miejsce, aplikacja Facebook nieustannie pracuje nad nowymi funkcjami.

WhatsApp niedawno wprowadził nową funkcję w Indiach, które są jednym z jej największych rynków. Jest to opcja, która pozwala udostępniać swoją lokalizację bliskim. Może to być bardzo przydatne dla rodziców, którzy stale martwią się o to, gdzie są ich dzieci.

Kredyty Alfredo Rivera - Pixabay.com

Jednak od tego czasu rozprzestrzenił się na więcej rynków.

Dowiedz się, gdzie są Twoi bliscy

Nowa aktualizacja WhatsApp daje Ci możliwość sprawdzenia, gdzie są Twoi bliscy w dowolnym momencie dzięki udostępnianiu lokalizacji. Ta opcja jest bardzo łatwa w użyciu. Aby to zrobić, musisz najpierw otworzyć WhatsApp. Następnie wejdź do okna czatu osoby, z którą chcesz wysłać swoją lokalizację.

Naciśnij znak „+” i kliknij sekcję lokalizacji, która pojawi się na ekranie. Wtedy będziesz miał dwie możliwości. Możesz wybrać pomiędzy „Bieżącą lokalizacją” i „Live Location”. »Po potwierdzeniu wyboru możesz wysłać swoją lokalizację do swojego kontaktu.

Przeczytaj także: 5 wskazówek dla WhatsApp

Opcja działająca w czasie rzeczywistym

Istnieje duża różnica między dwiema wymienionymi powyżej opcjami. „Lokalizacja na żywo” pozwala wskazać swoją pozycję w czasie rzeczywistym. Jeśli jesteś w ruchu, aplikacja przekaże te informacje Twojemu kontaktowi, który będzie mógł śledzić każdy Twój ruch. Ta opcja może być bardzo przydatna, jeśli prowadzisz samochód. Możesz go również użyć, jeśli chcesz, aby Twoi bliscy stale wiedzieli, gdzie jesteś.

Opcja „Aktualna lokalizacja” wskazuje Twoją dokładną lokalizację. Pozostaje niezmieniony, nawet jeśli się porusza. Funkcja ta może na przykład pomóc wskazać kontaktom adres ulubionej restauracji.

Przypomnijmy, że od 15 maja 2021 r. WhatsApp zastosuje nowe warunki użytkowania. Oznacza to w szczególności, że użytkownicy wyrażają zgodę na udostępnianie swoich danych partnerom grupy na Facebooku.



Powiązane posty

Go up